День вшанування учасників бойових дій на території інших держав

15 лютого в Україні відзначають День вшанування учасників бойових дій на території інших держав.

Після Другої світової війни війська Радянського Союзу брали участь у 24 локальних війнах і збройних конфліктах на території 16 іноземних держав. Але найбільш масштабною та трагічною була війна в Республіці Афганістан. 10 років – з грудня 1979 року до лютого 1989 року тривала війна. Через афганське пекло пройшли понад 160 тисяч українців. Понад 3000 осіб загинули.

Війну в Афганістані часто називають загарбницькою війною Радянського Союзу, але для тисяч солдатів-строковиків, які пройшли через цю війну — це було виконання їхнього обов’язку, який на них покладала держава.

Тисячі воїнів-афганців одними із перших пішли добровольцями у 2014 році, бо були одними із небагатьох, які мали бойовий досвід. І сьогодні вони захищають Україну від російського агресора.

З нагоди відзначення Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав у КЗ «Вільхівський ліцей» заплановано ряд заходів, а саме: бесіди «Чорна тінь Афганістану» (5-7 класи), перегляд документального фільму «Останній солдат Афганістану» (8-10 класи), урок мужності «Гіркі спогади воїна-афганця» (11 клас).

ЗДВР Денисюк

/Files/images/_rozklad/IMG_6378.JPG

/Files/images/_rozklad/IMG_6376.JPG

/Files/images/_rozklad/IMG_6377.JPG

/Files/images/1_murashnik_2017/аааннави 3.jpeg

/Files/images/1_murashnik_2017/аааннна афган 1.jpeg

/Files/images/_rozklad/chornobl_/МИ А.png

/Files/images/1_murashnik_2017/анна аф.jpeg

/Files/images/_rozklad/Длораав.jpg

/Files/images/_rozklad/ДАІГ.jpg

Кiлькiсть переглядiв: 34

Коментарi

Для того, щоб залишити коментар на сайті, залогіньтеся або зареєструйтеся, будь ласка.